تأملاتی در حوزه علوم قرآن و حدیث

یادداشت های قرآنی و حدیثی دکتر محمد عترت دوست

تأملاتی در حوزه علوم قرآن و حدیث

یادداشت های قرآنی و حدیثی دکتر محمد عترت دوست

تأملاتی در حوزه علوم قرآن و حدیث

مجموعه یادداشت‌ها و تقریرهای درسی و علمی فردی که بزرگترین افتخارش، جستجوگر دانش و حقیقت بودن است. دانش و علم و حقیقتی که آن را در پرتو قرآن و حدیث یافته است.

جلسه دفاع جناب آقای مرتضی حیدری با عنوان:

عوامل شقاوت از منظر امام رضا(علیه‌السلام) مبتنی بر تحلیل مضامین ادعیه صحیفه رضویه

پایان نامه حیدری

چکیده

انسان از دیرباز به خاطر حب ذاتی که در وی وجود دارد همواره در پی کسب منفعت برای خود بوده و مدام به دنبال راهی می‌گردد که تمام کمالات را به دست آورده و در بهترین شرایط ممکن به امور زندگی خود بپردازد و در مقابل، تمام تلاش و همت خود را بر آن داشته تا خود را در مقابل عواملی که وی را در معرض سختی قرار می‌دهد مصون نگاه دارد. اما از آنجایی که انسان دارای بعد مادی و معنوی می‌‌باشد، تلاش‌های وی محدود به امور دنیوی نشده و سعی می‌نماید تا راهی را برای به دست آوردن کمال سعادت در آخرت نیز بیابد. برای نایل آمدن به این منظور اولین گام شناخت دقیق عوامل سعادت و کمال و راهی برای رسیدن به آن می‌‌باشد. از آنجایی که شناخت کامل آخرت از دسترس انسان‌ها خارج است، لذا ناگزیر باید به دنبال افرادی بود که با عالم وحی در ارتباط بوده و بتوانند راه‌های نیل به کمال را مشخص نمایند. گام دوم، شناخت عواملی است که می‌تواند منجر به سقوط انسان از مراتب والای انسانی و معنوی شده و عرصه را بر فرد تنگ نماید. لذا علاوه بر شناخت سعادت و عوامل رسیدن به آن، چاره ای جز شناخت شقاوت و عوامل آن نیست تا مبادا ارتکاب هریک از آنها موجب حبط سایر اعمال گشته و تلاش‌های انسان در طول زندگانی را تحت تاثیر خود قرار دهد. لذا این پایان‌نامه در تلاش است با روش تحلیل مضمون به عنوان روشی نوین که به کشف ارتباط داده‌های کیفی می‌‌پردازد، عواملی را که توسط امام رضا (علیه‌السلام) در صحیفه رضویه به عنوان عوامل شقاوت معرفی شده است مورد بررسی قرار دهد. با بررسی‌های انجام شده و استخراج 101 مضمون پایه و 3 مضمون فراگیر، پرتکرارترین عوامل تاثیرگذار در شقاوت انسان از منظر امام رضا(علیه‌السلام) به ترتیب رذیلت های اخلاقی، ضلالت و شرک معرفی شده است.

پایان نامه حیدری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">